Glas lekkage in Maastricht?

Heeft u de laatste tijd last van condens op de ramen van uw woning? Wij begrijpen dat u zich in een dergelijke situatie afvraagt of u misschien te maken heeft een lek in uw beglazing. Daarom hebben wij een aantal met elkaar te vergelijken situaties voor u op een rijtje gezet:

  • Condens tussen de ruiten van dubbel glas
    Vocht, condens of aanslag tussen uw dubbele beglazing? Dan heeft u te maken met glas lekkage. Een lek in het glas ontstaat vaak in verouderde thermopane ramen, maar kan ook te maken hebben met een verkeerde plaatsing of een glasbreuk. Helaas kunnen wij dit niet repareren en is de enige oplossing het vervangen van het glas.
  • Condens aan de binnenkant van de beglazing
    Geen paniek. Deze vorm van condens ontstaat door warmte die van binnenshuis condenseert op het koude raam. Dit komt vaak voor bij enkel glas, omdat dit een glassoort is die minder goed isoleert. U kunt deze vorm van condens voorkomen door uw woning goed te ventileren of door dubbel glas te laten plaatsen.
  • Condens aan de buitenkant van de beglazing
    Ook om deze vorm van condens hoeft u zich geen zorgen te maken. Vocht of condens aan de buitenkant van glas ontstaat vooral bij HR beglazing. Het is juist een teken van goede isolatie.

Altijd een passende oplossing

Als u te maken heeft met vocht, vuil of aanslag tussen dubbel glas kunt u het beste een glaszetter inschakelen. Zoals we hierboven al omschreven kan een lek in uw beglazing niet gerepareerd worden en is de enige oplossing het vervangen van de ruit. Gelukkig hebben onze glaszetters jarenlange ervaring en zijn we op de hoogte van de laatste technieken. Wij zorgen ervoor dat uw nieuwe ruit op de juiste manier geplaatst wordt en kunnen na afloop periodiek bij u langskomen om het kitwerk van uw ruit te onderhouden. Hiermee verkleint u de kans op glas lekkage.