Glassoorten in Maastricht

In de loop van de jaren hebben wij ons bij Glaspunt B.V. ontwikkeld tot een autoriteit in Maastricht en omgeving Maastricht op het gebied van beglazing. Het lukt ons altijd om alle glassoorten in uw kozijnen te plaatsen en wel zo dat het geheel voldoet aan alle regelgeving, bouwbesluiten en garantievoorwaarden van de fabrikant. Door de keuze voor een fabrikant dicht bij huis, die een zeer flexibel productieproces aanhoudt, is het voor ons mogelijk om binnen acht uur een ruit bij u te vervangen.

Dubbel glas en andere glassoorten

Er zijn zeer veel verschillende glassoorten op de markt. Van glas-in-lood tot brandwerende beglazing. Vaak worden glassoorten gecombineerd met dubbel glas. Dit is de standaard benaming voor twee glasplaten die op een bepaalde afstand luchtdicht met elkaar zijn verbonden, zodat een isolerende ruimte tussen de glasplaten of spouw ontstaat. Het wordt toegepast in ramen van gebouwen en woningen voor een betere warmte- en geluidsisolatie.

Dubbel glas is te onderscheiden in de volgende glassoorten:

  • Standaard isolatieglas luchtvulling (geen coating)
  • HR+ isolatieglas luchtvulling + metaalcoating (Neutral)
  • HR++ isolatieglas gasvulling (Argon, Krypton) + metaalcoating (Neutral)

Meer informatie over glas in Maastricht? Of wilt u meer weten over de verschillende glassoorten? Bel ons geheel vrijblijvend of vul ons contactformulier in. Wij staan u graag te woord.